
OMAM KOMBUCHA
OMAM! KOMBUCHA to orzeźwiający, żywy i prozdrowotny napój organiczny na bazie specjalnie dobranych składników tj. naturalnego pochodzenia zielonej herbaty i wody źródlanej. Jest otrzymywany dzięki fermentacji tlenowej żywą symbiotyczną kulturą bakterii i drożdży. W tym niesamowitym procesie przemiany materii powstają dobroczynne substancje, takie jak naturalne probiotyki i kwasy organiczne a ich niezwykły skład i właściwości powodują, że napój OMAM! Kombucha jest z kategorii napojów „superfood” oraz wpisuje się doskonale w główny trend HEALTH & WELLNESS, czylli pokarmów funkcjonalnych promujacych dobre samopoczucie oraz zdrowie:)
KOMBUCHA ZAWIERA
- Mikroorganizmy probiotyczne – liczne drożdże i bakterie octowe szczepu „acetobacter”
- Składniki mineralne – potas, mangan, jony fluorkowe, witaminy, aminokwasy
- Kwasy organiczne – glukoronowy, glukonowy, octowy, mlekowy, jabłkowy, szczawiowy
- Kwasy nukleinowe – RNA i DNA
- Antyoksydanty
- niskie ph (3,4)
- niska zawartość cukrów (w zależności od leżakowania 2-4g/100ml)
- hipertoniczność i wysoka osmolalność (ok. 437 mOsm / kg H2O)
- wartosci izotoniczne i alkalizujące


Współpraca organizmów żywych i substancji czynnie metabolizujących oraz specyficzne cechy sensoryczne powodują, że napój herbaciany OMAM! KOMBUCHA jest naturalnym probiotykiem o właściwościach:
- detoksykacyjnych, wspomagających zdrową dietę (infekcje, zakażenia grzybiczne i bakteryjne)
- pokrzepiających, ogólnie wzmacniajacych i korzystnie wpływających na pracę jelit
- energetyzujących, regeneracyjnych (zmęczenie, stres, menopauza, bezsenność, wyczerpanie nerwowe)
- poprawiających odporność organizmu na czynniki stresujące pochodzenia biologicznego
- regulacyjnych (żołądek, wątroba, trzustka, pęcherz moczowy, ciśnienie tętnicze, poziom cholesterolu)
Aby spełnić warunki do powstania pełnowartościowej 100 organicznej, żywej i wyjątkowej w smaku OMAM! Kombucha nasz PROCES PRODUKCYJNY przebiega:
w sposób sterylny
z zachowaniem elementarnych podstaw higieny,
zgodnie z wymogami zasad sanitarno – higienicznych